لوگوی وب‌سایت چوب نراد روسی
جستجو کردن
Close this search box.

چوب ترمو چیست

در فضای باز؛ روف گاردن‌ها و استخرهای زیبایی را تجسم کنید که طراحی آن با کمک چوب ایجادشده است. آیا تا بحال به نوع چوب‌های به کارگرفته شده در این طراحی‌های لوکس دقت کرده‌اید؟ اگر کمی تجربه کار با مصالح چوبی را داشته باشید به سرعت متوجه خواهید شد که هر نوع چوبی توانایی بکارگیری در این طراحی‌ها را نخواهد داشت. ترموود آن دسته از چوبی‌‌هایی‌ است که در این بلاگ قصد داریم آن را مورد بررسی قرار دهیم. چوب‌هایی با نام ترموود (Thermowood) که فضای منازل و محیط‌های بیرونی را زیباتر می‌سازند. با ما همراه باشید.
چوب ترمو چیست و همه چیز در مورد چوب ترموود

آنچه در این مقاله می خوانید

چوب ترموود چیست

چوب ترموود یکی از بادوام ترین چوب‌های موجود در بازار جهانی، و یکی از گزینه‌های مناسب برای طراحی فضای داخلی و خارجی سازه است. چوب ترموود از مجموعه فرآیندهایی تولید می‌شود که به‌لحاظ صنعتی از جذابیت فوق‌العاده بالایی برخوردار هستند.

عملیات ترمودیک چوب‌ها، با ساده‌ترین مواد و عمدتا به‌وسیله حرارت ایجاد می‌شوند. در طی این فرآیند، عملیات حرارتی چوب مورد نظر، از هرگونه مواد آلی پاک‌سازی می‌شود و با فعال کردن گروه‌های هیدروکسیلی در چوب، ساختار سلولزی آن تجزیه خواهد شد که در نهایت باعث ایجاد تغییر در بافت چوب  می‌شود و دوام آن در انتهای این فرآیند افزایش پیدا می‌کند.

اگر بخواهیم به طور خلاصه کاربرد چوب ترمووود مورد بررسی قرار دهیم؛ به کارایی این نوع از چوب؛ در نما، کف، سطوح غیر حمال و بخش‌های مهمی از یک سازه می‌توانیم اشاره کنیم.

تاریخچه پیدایش ترمووود در صنعت چوب

در تاریخ استفاده از مواد اولیه ساختما‌ن‌سازی؛ چوب یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین مصالحی‌ست که بشر از بدو تمدن فرآیند خانه‌سازی و یک‌جا نشینی را با آن آغاز کرد. بنابراین تاریخ استفاده از چوب به دوره‌ای بازمی‌گردد که انسان‌ها پس از کشف آتش و زندگی گروهی به درک مطلوبی از مصالح ساختمانی برای ساخت سرپناهی دائمی رسیدند.

امروزه چوب ترموود؛ قبل از این‌که به کارایی و استفاده کنونی خود برسد، راه پرفراز و نشیبی را طی کرده است، که آغاز این راه استفاده بشر اولیه از چوب درختان محسوب می‌شود و نکته بسیار مهم در مورد چوب این است که سوزاندن سطح رویی چوب به‌وسیله آتش، باعث مقاومت بیشتر آن برای استفاده در فضای باز خواهد شد. این حقیقت قرن هاست که توسط انسان ها کشف و استفاده شده است.

به زعم مورخان، اولین ترموودهای تاریخ به وسیله اقوام ساکن در سرزمین گرینلند ساخته شد. وایکینگ‌ها با استفاده از آتش و سوزاندن چوب‌ها برای بکارگیری از مصالح بیرونی سازه‌های خود از آن استفاده کردند. پس از انقلاب صنعتی؛ عملیات حرارتی در جهت ترمودیک کردن چوب به صورت علمی، در سال 1915 مورد بررسی قرار گرفت.

در سال 1915 محققان در آزمایشگاه «محصولات جنگلی ایالات متحده آمریکا»، چوب‌های خشک شده در «هوای آزاد» را توانستند با حرارت بخار آب احیا کنند و بار دیگر پروسه استفاده از چوب به عنوان مصالح ساختمانی در تاریخ رقم خورد. طی تحقیقات علمی این آزمایشگاه، محققان متوجه شدند چوب‌هایی که ما آن‌ها را با نام چوب مرده می‌شناسیم، به مراتب رطوبت و آب کم‌تری را نسبت به چوب‌های زنده و تازه، از محیط جذب می‌کنند.

با درنظر گرفتن این فرضیه به عنوان راه‌حلی جدید، استفاده از چوب‌های مرده رونقی دوباره گرفت و تولیدکنندگان عدم جذب رطوبت توسط این نوع چوب‌ها را به نوعی آغازی جدید در جهت بهره‌وری بی‌ضرر از طبیعت یافتند. علاوه بر کشف ویژگی عدم جذب رطوبت توسط چوب‌های مرده، محققان این آزمایشگاه به کشف دیگری دست پیدا کردند؛ کشف ویژگی عدم جذب رطوبت در چوب مرده، باعث افزایش عمر و تداوم سازه‌های چوبی می‌شود.

این آزمایشگاه به دلیل پیشرو بودن در آغاز آزمایشات و تحقیقات مربوط به ترموود، حق اختراع خود را در دهه سی میلادی ثبت کرد اما جالب است بدانید که با ثبت چنین اختراعی تا دهه‌ها بعد این کشفیات در صنایع چوبی مورد استفاده قرار نگرفتند. فرآیند مطالعه و تحقیق تا دهه‌های بعد بر روی چوب‌های مرده ادامه پیدا کرد و در سال 1980 نتیجه تحقیقات این آزمایشگاه به‌عنوان نظریه‌ای قابل قبول برای صنعت‌گران عرصه چوب در جهان مورد پذیرش واقع شد.

آغاز عمر تجاری «چوب ترموود» در دهه 1990 رقم خورد؛ زمانی که پارلمان اتحادیه اروپا به دلیل نگرانی‌های زیست محیطی و تصویب قوانین جدید محیط زیستی از این ایده استقبال کرد.

یکی از قوانین مهم در عرصه تجاری‌سازی چوب ترموود «قانون دستورالعمل بیوسیدهای» اروپایی بود که بعده‌ها این قانون را می‌توان عامل پیشرفتی در ارتقای فناوری «تغییر حرارت در استانداردسازی» چوب‌های ترموود در نظر گرفت.

با استقبال اتحادیه اروپا از فرآیند تهیه چوب ترموود که طی تولید آن، مصوبات محیط زیستی پارلمان هم در آن رعایت می‌شد؛ آغاز تولید چوب‌های ترموود در کشورهای فنلاند، فرانسه، آلمان و هلند در جهت توسعه تولید کلید خود و به این ترتیب اروپا نیز بیش از دو دهه است که در این حوزه به فعالیت مستمر مشغول است.

کشور فنلاند یکی از پیشگامان عرصه تولید چوب ترموود در اروپا محسوب می‌شود. فنلاندی‌ها تکنولوژی ساخت مخصوص به‌خود را خلق کردند و اولین خط تولید چوب ترموود را در اروپا تاسیس کردند و به همین دلیل می توان گفت عمیق‌ترین و جامع‌ترین آزمایشات تحقیقاتی در زمینه چوب ترمو توسط انجمن ترمووود فنلاند (VTT) انجام شده است. امروزه چوب ترموود در سرتاسر جهان با استفاده از روش‌های به روز توسط انجمن ترموود فنلاند تولید می‌شود.

در صورتی که بخواهیم در رابطه با فرآیند تصفیه چوب در طی عملیات ترمودیک چوب به بحث بپردازیم؛ روش‌های متنوعی در این صنعت به وسیله آب، روغن، بخار آب و حرارت صورت می‌گیرد. فراموش نکنید استفاده از حرارت در فرآیند خشک کردن و درمان چوب یکی از متداول‌ترین و اصلی‌ترین بخش از فرآیند ترمودیک به حساب می‌آید.

جالب است بدانید طی این فرآیند‌؛ رنگ چوب تیره‌ترخواهد شد. دلیل این تغییر رنگ؛ فرآیند تصفیه چوب است که چوب را به وسیله حرارت از طیف رنگی سفید روشن به رنگ به قهوه‌ای تیره تغییر می‌دهد.

از دیگر ویژگی‌های فرآیند ترمودیک چوب؛ می‌توان به افزایش انعطاف دربافت چوب نیز اشاره کرد، چرا که چوب ترموود، به دلیل تغییر میزان رطوبت، مستحکم‌تر و منعطف‌تر از چوب خام نقش‌آفرینی می‌کند.

علاوه بر کشفیات جالب در رابطه با چوب ترموود، محققان دریافتند که یکی از نتایج ترمودیک در چوب‌ها؛ افزایش قابلیت حامل عایق حرارتی در چوب خواهد بود که آن را هم در برابر پوسیدگی‌هم مقاوم می‌سازد و هم از تغییر ابعاد آن جلوگیری می‌کند.

عکس چوب ترمو

عکس چوب ترمو به صورت شاخه‌ای
عکس چوب ترمو به صورت شاخه‌ای و تایلی
عکس چوب ترمو به صورت تایل‌های 3 عددی و 7 عددی

فرآیند تهیه چوب ترموود

 فرآیند حرارتی به صورت اجمالی شامل؛  تحمیل دمایی حدود 180 تا 215 درجه سانتی‌گراد، به همراه با بخار آب و گردش هوا به چوب است. چوب در کوره باقی می‌ماند و تا زمانی که هسته و بدنه اصلی چوب به دمای مطلوب برسد ادامه پیدا خواهد کرد. برای بررسی جزئیات این روند جذاب با ما همراه باشید.

مرحله اول؛ فرآیند حرارتی و تبخیر رطوبت چوب

در فرآیند ساخت چوب ترمووود ابتدا چوب به ابعاد مختلف برش داده می‌شود. در مرحله بعد دمای چوب را با کمک بخار آب و حرارت تا حدود 100 درجه سانتیگراد بالا برده و سپس به تدریج دما را به 130 درجه می‌رسانیم و از بخار آب برای جلوگیری از ترک خوردن چوب در این فرآیند استفاده می‌کنیم.

نکته جالب این‌که بخار آب در این مرحله از بروز فعل و انفعالات شیمیایی در داخل بافت چوب نیز جلوگیری می‌کند و نباید از این مرحله غافل شد. در این مرحله رطوبت چوب به حدود صفر رسیده و چوب خشک می‌شود.

مرحله دوم؛ درمان چوب

حرارت درمانی

عملیات حرارتی در یک محفظه بسته انجام شده و بسته به سطح پردازش محفظه، دمای حرارت آن به 185 تا 215 درجه سانتی‌گراد می‌رسد. گرما در مرحله درمان، بلافاصله پس از مرحله خشک کردن شروع می‌شود.

جالب است بدانید بخار رطوبت حاصل از چوب در هنگام خشک کردن و عملیات حرارتی به عنوان یک نوع  بخار محافظ از سوختن چوب در این مرحله درست مانند مرحله قبل ایفای نقش می‌کند. انتشار گاز تبخیری حاصل از عملیات حرارت درمانی چوب، زمانی حدود 180 دقیقه را شامل می‌شود.

فرآیند درمانی چوب با در نظر گرفتن خوراک حشرات در چوب‌ها آغاز می‌شود. چوب‌ها به خاطر دارا بودن بافت سلولزی و همی‌سلولزی می‌توانند غذای حشرات ریز و درشتی را فراهم سازند. آگاهی به این نکته که ساختارهای سلولزی و همی‌سلولزی در چوب‌ها ۵۰ درصد بافت چوبی را تشکیل می‌دهند امری حیاتی در این فرآیند تلقی می‌شود.

چوب‌های خام بعد از حمله آفات به پوکی وحشتناکی دچار می‌شوند. در فرآیند درمانی که بخشی از فرآیند حرارتی ترمودیک محسوب می‌شود این زنجیره‌های سلولزی و همی سلولزی از بین خواهند رفت و زمینه کاهش ابتلا چوب به پوکی محیا خواهد شد. دمای زیر 300 درجه سانتیگراد، موجب تجزیه بافت سلولزی چوب شده و در نهایت رطوبت موجود در بافت چوب تا حد ممکن کاهش پیدا می‌کند.

کاهش آب در بافت چوب باعث می‌شود رادیکال‌های آزادی مانند؛ کربونیل، گروه های کربوکسیل و هیدروپراکسید، مونوکسید کربن، کربن دی اکسید در چوب افزایش پیدا کنند و این افزایش رادیکال‌های آزاد در چوب باعث افزایش واکنش‌پذیری چوب خواهد شد. 

در این حین که چوب گرم می‌شود، اسید استیک از همی‌سلولزهای رها می‌شود و هیدرولیز اسید آزاد شده به عنوان یک کاتالیزور در در این فرآیند عمل می‌کند. اسید پیوندهای متصل به واحدهای گلوکز را هیدرولیز کرده و در نهایت، زنجیره‌های سلولزی را می‌شکند و آن‌ها را کوتاه‌تر می‌کند.

پس از عملیات حرارتی در جهت تجزیه بافت سلولزی چوب؛ در حالی که بار سلولزی چوب کاهش پیدا کرده است، محرک‌های مولد قارچ در چوب نیز کاهش پیدا می‌کند و این‌گونه چوب علاوه بر خاصیت ضد حشره بودن، از خاصیت ضد قارچی هم برخوردار خواهد شد.

برای تجزیه همی‌سلولزها دمایی حدود 200-350 درجه سانتیگراد نیاز است. از آنجایی که مقدار همی سلولزها در گونه‌های چوب سخت بیشتر از چوب نرم است؛ عملیات تجزیه بافت سلولزی و همی سلولزی در چوب‌های سخت، بسیار آسان‌تر از چوب نرم خواهد بود.

بنابراین شکستن زنجیره‌های همی‌سلولزی نه تنها استحکام چوب‌ها را  کاهش نمی‌دهد و باعث افزایش سختی چوب می‌شود بلکه چوب درمان شده و خاصیت ضد حشره و ضد قارچ پیدا می‌کند.

استخراج ناخالصی‌ها

چوب خام زمانی که برای عملیات ترمودیک آماده می‌شود، شامل 5% مواد ناخالص است که ابعاد و اندازه آن‌ها مولکولی و ذره‌بینی محسوب می‌شوند. این گروه ناخالصی‌ها شاملِ؛ ترپن، چربی، موم و فنل‌ها می‌شود.

مواد ناخالص در انواع مختلف چوب به میزان متفاوت یافت می‌شوند که در نهایت می‌توان به این نتیجه رسید که تعداد این ناخالصی‌ها زیاد و به میزان گونه های چوبی یافت می‌شود.

این مواد ناخالص در فرآیند حرارت درمانی از سطح چوب به همراه رطوبت موجود در آن تبخیر می‌شود و نیازی نیست برای استخراج آن‌ها به مواد شیمیایی متوسل شویم. باید در نظر داشته باشیم که تمامی این موارد در قیمت چوب ترمو هم تأثیرگذار خواهند بود.

تغییرات فیزیکی

تراکم

چوب‌های ترموود چگالی کم‌تری نسبت به چوب‌های تصفیه نشده دارد. این تغییرات در چگالی که به ندرت صورت می‌گیرد، به دلیل تغییرات جرم چوب مورد نظر در طول عملیاتی است چوب مورد تصفیه قرار می‌گیرد.

زمانی که چگالی پایین باشد، دمای بالاتری برای درمان و آفت‌کشی چوب لازم خواهد شد. علاوه بر تمامی فرآیند ذکر شده، با توجه به بافت اصلی چوب، درصد چگالی متغیر است و حتی در یک نوع مشخص هم نمی‌توان به چگالی مشخصی دست پیدا کرد.

قدرت خمشی

آزمایشات نشان می دهد که فرآیند عملیات حرارتی شامل  تاثیر منفی بر روی چوب نخواهد شد. نتیجه تحقیقات در مورد قدرت «خمش چوب»؛ به این نقطه ختم شد که فشرده‌سازی چوب‌ها در فرآیند ترمودیک کردن چوب، استحکام بیشتری را نسبت به چوب خام تجربه می‌کنند و حتی زمانی که برای درمان چوب از درجه بالا در حرارت درمانی استفاده شد، باز هم ضریب افزایش استحکام چوب افزایش پیدا می‌کند.

آزمایشات نشان می‌دهد حتی زمانی که علاوه بر حرارت سایر فاکتورهای آزمایش را افزایش دادند برای مثال؛ قطعات چوب مورد نظر را به بخش‌های کوچک‌تری تبدیل کردند، باز هم تکه‌های چوبی مورد آزمایش مقاومت بیشتری نسبت به چوب‌های درمان شده از خود نشان دادند. در نظر داشته باشید که قدرت خمش و مقاومت چوب در کوره‌ها و تجهیزات متفاوت به طبع میزان متفاوت‌تری از خمش را در خود نشان می‌دهند.

سومین مرحله؛ تر کردن چوب

در این مرحله با روش آب‌یاری بارانی و در آب‌وهوای گرم‌سیری؛ حرارت چوب تا حدی مطلوب کاهش پیدا می‌کند. خروجی این مرحله؛ چوبی خواهد بود که حامل 5 الی 6 درجه رطوبت است  و از هرگونه مواد شیمیایی عاری خواهد بود.

در این مرحله سختی چوب مجددا افزایش پیدا می‌کند و تمامی ناخالصی‌های باقی‌مانده در چوب متبلور و جدا می‌شوند. بنابراین چوب به دست آمده از فرآیند ترموودیک،  در برابر رطوبت و هرگونه تغییر شکل در محیط های درونی و بیرونی، مقاومت بیشتری نسبت به قبل پیدا می‌کند.

خشک کردن

خشک کردن یکی از زمان‌برترین مراحل در فرآیند عملیات حرارتی محسوب می‌شود. مرحله خشک کردن چوب با دمای بالا نیز انجام می‌گیرد و در طول آن؛ رطوبت چوب، تقریباً به صفر می‌رسد. مدت زمان لازم در مرحله خشک کردن چوب ترموود به رطوبت اولیه در چوب بستگی دارد ، از دیگر عوامل تاثیر گذار در خشک کردن چوب ترموود عبارتند از؛

  • گونه های چوب
  • ضخامت چوب
  • مواد اولیه
  • توان ماشین‌های مربوطه

در واقع عملیات خشک کردن چوب موفق در ابتدای فرآیند ترموود کردن چوب بسیار مهم است، چرا که پایه‌ریزی ادامه فرآیند ساخت چوب ترموود بر آن اتفاق می‌افتد، چنانچه این مرحله با نقص مواجه شود؛ کارایی این نوع چوب پس از تحویل با مشکل رو‌به‌رو خواهد شد.

انواع چوب ترمو

یکی از رایج‌ترین راه‌ها برای تقسیم‌بندی چوب‌های ترموود با در نظر گرفتن طریقه تهیه و ساخت آن‌ها اتفاق می‌افتند. .چوب‌های ترموود بر اساس طریقه ساخت و نوع چوب‌های آن نیز تقسیم‌بندی می‌شوند.

اگر بخواهیم چوب‌های ترموود را بر اساس تفاوت آن‌ها، از طریقه ساخت آن‌ها تقسیم بندی کنیم، می‌توانیم آن‌ها را به دو دسته کلی پایدار و مقاوم تقسیم‌بندی کنیم. این تقسیم‌بندی در سطح جهانی و بنابر استاندارد‍‌ها کشور فنلاند پیاده‌سازی می‌شوند. برای شناسایی این تقسیم‌بندی با ما همراه باشید.

تولید با محوریت ثبات ابعاد

در این نوع فرآیند، پایداری ابعادی چوب؛ از مهم‌ترین ویژگی این روش ساخت محسوب می‌شود. در روش پایدار چوب تا دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم شده و مقاومت آن افزایش پیدا می‌کند.

پایداری چوب به عنوان مهم‌ترین ملاک در این روش ساخت برای کاربری‌هایی نظیر طراحی داخلی کاربرد بسیاری پیدا می‌کند. لازم است بدانید محصول این روش با دارا بودن امکان تغییر در ابعاد کم‌تر از 10 درصد ارائه خواهد شد. مبلمان فضای مسقف، در و پنجره و دکوراسیون سونا استفاده خواهد شد.

تولید با محوریت دوام

در فرآیند تولید این نوع ترموود بحث تداوم ذاتی این محصول به عنوان ویژگی شاخص مورد بررسی قرار می‌گیرد. این روش شامل تحمیل حرارت به چوب تا 220 درجه سانتی‌گراد می‌شود و مانند روش قبل باعث افزایش استحکام چوب مورد نظر می‌شود، با این تفاوت که در این روش میزان حرارت وارد شده به چوب بیشتر خواهد بود.

محصول چوب ترموود حاصل از این روش فوق‌العاده استحکام بیشتری را نسبت به نوع قبلی تجربه می‌کند. نوع دوم در چوب‌های ترموود از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند.

ابعاد و مشخصات چوب ترمو

فاکتور‌های مهم در ساخت چوب ترموود

ایمنی تجهیزات

در عملیات حرارتی، همان‌طور که در طول این وبلاگ اشاره کردیم؛ از آب، بخار و دمای بالا استفاده می‌شود. شرایط فرآیند ساخت چوب ترموود، مانند دیگر ترکیبات درگیر در این فرآیند در صورتی که بیش از اندازه اتفاق بیفتند باعث ایجاد آسیب به بدنه چوب خواهند شد.

ضد زنگ بودن تجهیزات حرارتی و محفظه تبخیر از اهمیت ویژه‌ای در ایمنی و استاندارد کار برخوردار است. متعاقبا نظارت بر تجهیزات مربوطه می‌بایست مطابق استاندارد‌های ذکر شده که شامل؛ تحمل دمای بالا، ارتقاء تحمل محلول‌های دمنده و تهیه رادیاتور مناسب است، خواهد بود.

دستگاه‌ها برای تولید گرمای مورد نیاز در فرآیند گرمایش روغن داغ چوب ترموود؛ به دستگاه‌هایی متفاوت می‌توان تقسیم کرد. برخی از این دستگاه‌ها و سیستم‌ها با سوخت زیستی ماند نفتی، گازی و یا سیستم گرمایش الکترونیکی کار می‌کنند که در نوع الکتریکی به یک مولد تولید بخار، برای تکمیل چرخه تولیدی خود احتیاج پیدا خواهد کرد.

دلیل اهمیت فرآیند تبخیر دلایل خاص به خود را دارد. از عمده‌ترن دلایل اهمیت بخار در مرحله درمانی چوب؛ نقش تعدیلی و سم‌زدایی آن است. کنترل تبخیر گازهای تبخیر شده از چوب در طول فرآیند توسط تکنسین‌ها باید پردازش شوند تا به حامل گاز‌های سمی نباشند.

روش‌هایی مانند سوزاندن چوب ترموود به عنوان اولین قدم در فرآیند تهیه چوب ترموود سال‌هاست که دیگر به کار گرفته نخواهند شد، چرا که پردازش گاز ناشی از این فرآیند سمی محسوب شده و جلوگیری از ایجاد آلودگی زیستی برای تولیدکنندگان بسیار پرهزینه‌تر از تهیه تجهیزات استاندارد خواهد بود.

بنابراین؛ بهترین و به صرفه‌ترین راه برای تولیدکنندگان چوب‌های ترموود در سرتاسر جهان در پیشگیری از آلودگی زیست محیطی خلاصه خواهد شد.

تهویه

تهویه مطبوع پس از عملیات حرارتی انجام می‌شود. چوبی که در مرحله آخر به وسیله آب خنک می‌شود، طبق یک روش کنترل شده مورد تهویه مناسب قرار می‌گیرد.

استاندارد در فاکتور تهویه شامل؛ دمای محیط محفظه، بیرون محفظه و تهویه موثر در رفع رطوبت اضافی می‌شود. نقش تهویه در کنترل رطوبت چوب در مرحله آخر تأثیر قابل توجهی بر روی کارایی چوب دارد. چنانچه چوب بیش از حد خشک و یا مرطوب شود، کارایی آن با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

انرژی

انرژی مورد نیاز که عمدتا برای خشک کردن 80% از بافت آن انجام می‌شود، شامل انرژی گرمایی خواهد شد. امروزه مولد این انرژی گرمایی در تولید حرارت، بخار و دیگر انرژی‌ها مانند آبیاری بارانی، الکترونیک خواهد بود. کوره‌های سنتی به دلیل استفاده از سوخت‌ها فسیلی امروزه در راس عملکرد برند‌های اروپایی و ژاپنی نیستند.

مسائل زیست محیطی

از آنجایی که نیازی به مواد شیمیایی نیست و فقط از آب و گرما استفاده می شود فرآیند ترمووود همواره سازگار با محیط زیست معرفی می‌شود. در فرآیند درمان چوب که پس از خشک شدن اولیه؛ چوب بدون بکارگیری مواد شیمیایی خواص ضد حشره و ضدقارچی پیدا می‌کرد و مواد ناخالص مانند سمق و چربی و … از آن جدا می‌شدند.

این مواد جدا شده از چوب به هیچ وجه در فاضلاب کارخانه حل نخواهند شد و با جدا کردن آن‌ها و مانع از ورود آن‌ها به فاضلاب، حداقل ضرر محیط زیستی این فرآیند را می‌توانیم جبران کنیم. مواد ناخالص تفکیک‌شده از چوب ترموود اغلب در کارخانه‌ها در حوضچه‌های مخصوص در جهت بازیافت نگه‌داری می‌شوند.

مزایای چوب ترموود

دوام بالا

قطعات چوب ترموود دارای ویژگی بقا و تداوم در ابعاد هستند. یکی از مزایای چوب روسی یا نوع دیگر آن که ترمو محسوب می‌شود، دوام بالا است. به این معنی که حفظ کارایی و قابلیت استفاده از این چوب‌ها در کاربری‌های متفاوتی نظیر اطراف استخر‌ها، طراحی سونا و نمای سازه است که با در معرض رطوبت قرار گرفتن کارایی خود را از دست نمی‌دهند و به زیبایی روز اول جلوه می‌کنند.

قابلیت استفاده آسان

استفاده از چوب‌های ترموود در ابعاد و اندازه‌های مختلف کاربرد دارند و هنگام نصب و استفاده از آن‌ها و یا حتی تغییر ابعاد توسط مصرف کننده، زحمت زیادی را ایجاد نمی‌کنند و با سرعت بالا نصب می‌شوند.

ویژگی استفاده آسان در محصولات ضدرطوبت تا قبل از خلق چوب ترموود به راحتی صورت نمی‌گرفت. همچنین چوب‌های ضد آبی که توسط کارخانه‌های صنعتی ایجاد می‌شدند در ابعاد مشخصی قابلیت سفارش را برای خود فراهم می‌ساختند بنابراین؛ آسان‌بودن کار با ترموود، دست مخاطب را برای سفارش در ابعاد مختلف باز گذاشته است.

عدم مغایرت با قوانین زیست محیطی

چوب‌های ترموود به دلیل استفاده نکردن از مواد شیمیایی در فرآیند ساخت همواره، آن دست از مصالحی به شمار می‌روند که با ماهیت قوانین زیست محیطی و سلامت کره زمین مغایرت ندارند.

به طور کلی محصولات ترموود از نظر طرفداران محیط زیست و فعالان این حوزه نه تنها برای سلامت زمین خطری ایجاد نمی‌کند، بلکه استفاده از چوب‌هایی که تا قبل از این در فرآیند بازیافت با مواد شیمیایی خلط می‌شدند، برتری قابل توجهی دارد.

استفاده از انرژی‌های طبیعی و پاک مانند کوره‌های الکترونیکی در این حوزه، آلودگی بسیار کمتری را نسبت به فرآیند ساخت تخته‌‌های نئوپان، ام‌دی‌اف و… ایجاد می‌کند.

در پایان؛
در رابطه با چوب‌های ترموود، تاریخچه آن، کارایی و انواع مختلف این نوع از چوب‌ها با شما سخن گفتیم. لازم به ذکر است صنعت ترموود مانند هر صنعت دیگری در دنیای مدرن، از ظرافت‌های خاص به خود و نکات مهم‌ دیگری برخوردار است که سعی می‌کنیم در مجله چوب روسی به آن اشاره کنیم. تجربه چالش‌هایی که با آن در استفاده یا سفارش چوب ترموود را با ما مطرح کنید تا توسط مشاوران ما راهنمایی شوید.

سوالات متداول

کارایی چوب ترموود چیست؟

چوب ترمو به دلیل خاصیت ضد رطوبت و استقامت بالا در نمای داخلی و خارجی بنا، استخرهای سرباز و تمامی مکان‌های دارای رطوبت، از سری محصولات پرطرفدار محسوب می‌شود.

یکی از واردکنندگان اصلی چوب ترمو در ایران، فروشگاه چوب‌ نراد روسی با قدمتی بیش از دو دهه محسوب می‌شود و امروزه این چوب‌ها با تنوع بالایی در بازار جهانی قابلیت عرضه را دارا هستند.

از آن‌جایی که چوب ترموود از چوب‌های به اصطلاح مرده تولید می‌شود؛ پروسه تولید آن، نه تنها بر تولید آن برخلاف قوانین زیست‌محیطی نبوده، بلکه به استفاده بهینه از این چوب‌های مرده با ساخت محصولاتی با کیفیت و ماندگار کمک خواهد کرد.

علاوه بر این در فرآیند ساخت چوب ترموود از هیچ‌گونه ماده شیمیایی استفاده نمی‌شود که این ویژگی فرصتی دیگر برای زندگی در زمینی پاک را به ما هدیه می‌کند.

آخرین مقالات
مقالات محبوب
مقالات تصادفی

دیدگاه تان را بنویسید

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “چوب چهارتراش روسی لمبه سایز 11 سانتی‌متری”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه چوب روسی

تأمین‌کننده و واردکننده چوب‌های نراد روسی در ایران